Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

2020-as függöny stílus trendek

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.04.01 13:07
2020-as függöny stílus trendek

Mégis milyen trendek vonatkoznak a függönyök trendjére az idei évben? Mégis milyen színek és stílusok inspirálják a tervezőket?
Íme pár előrejelzés az idei trenddel kapcsolatban.

A természet lágy ölében:

Idén is nagyon divatos lesz a természet ihlette dizájn, már az elmúlt jó néhány évben is nagy sikert aratott így nem lepődünk meg, hogy ebben az évben is folytatódik ez a függöny trend. A föld színek, fa minta és a puha anyagok. Ezek nyugalmat sugallanak számunkra. Ebben a rohanó világban, ahol átvette felettünk a technológia az irányítás szükségünk is van erre. Szemünk az otthonunkba inkább már a semleges föld színeket, valamint az olyan anyagokat fogadja be, mint például a pamut és a fa. A függöny mintájában fontos szerepet játszik a virág motívum és a letisztult egyszerű minták és a zöld függöny szín.

Zöldellő erdő:

zöld függöny

Na ez az a szín, ami sosem megy ki a divatból. A szemre és ezáltal az agyra is nyugtató hatással van. Egyszerű és költséghatékony ennek a stílusnak az előállítása. Pár növénnyel ez könnyen lehetséges. Hogy még hatékonyabban hozzuk el az erdei házikó érzetét helyezzük ezeket a növényeket különböző zöld árnyalatú edényekbe, kosarakba, vödrökbe. A megfelelő függöny kiválasztása ehhez a stílushoz az ajánlott, ha minél világosabb zöld színű a függöny, hiszen így több fényt enged majd be és csodálatos fényáradat keletkezik majd a lakásunkba. Viszont, ha kicsit kevesebb fényre vágyunk, akkor egy gyönyörű smaragdzöld sötétítő gyönyörűen kompenzálja ezt a problémát.



Naplemente színárnyalatai:

Pár évvel ezelőtt nagy szerepet játszott az otthonok stílusirányzatában az erős vörös szín. Idén viszont az elegánsabb, finomabb árnyalatai veszik át a hatalmat. Ezek a színek pedig a naplemente árnyalatai, amik közé bele tartozik a lila, piros, tégla, púderrózsaszín. Bátran használjuk ezeket a színeket nagyobb felületeken is, hiszek ezek a színek természetüknél fogva energizáló és vágykeltő hatásúak. Ebbe a stílusba ajánlott a mintás függönyök használata.

Greige:

A szürke, barna, fehér színek képviselőinek ajánlott stílusirányzat. Egyszerre a lágyságot és az eleganciát sugallja. Széles színpaletta kínálkozik hozzá, ami inkább a világosabb színek terén mozog. Ezért ezt a kompozíciót a legkönnyebb dekorálni, hiszen Az okkersárga színektől a pávakéken át mindennel jól párosul.

 kék függöny

Függöny sítlus trendek 2020-ban |szepagynemu.hu

Milyen színek dominálnak a függöny trendekben 2020-ban? A lakberendezésben, az otthonodban milyen függönyt stílust válassz tavaszra, őszre, vagy télre?