Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Ágynemű garnitúra - Paplan és párna választás

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 10:42
Ágynemű garnitúra - szempontok a kiválasztáshoz
 
Melyek azok a termékek, amelyek mindenképpen említést érdemelnek az ágynemű garnitúra minőségének tárgyalásakor?
A párna, a paplan, a lepedő és a különböző huzatok tulajdonságait mind érdemes számba vennünk, ha jól szeretnénk pihenni.
 
 
A megfelelő ágynemű garnitúra kiválasztásakor sokan csupán az ár tekintetében döntenek. Ez a módszer sajnos nem elégséges, hiszen az ár nem feltétlenül áll egyenes arányban a minőséggel, ráadásul sokan a minőségtől függetlenül kedvelnek vagy épp elutasítanak bizonyos típusú ágyneműket.

A legáltalánosabban használt ágynemű a párna és a paplan. A párna tulajdonságainak 
ismertetése hosszabb leírást is érdemelne, hiszen rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkezhet, amelyek előnyössé vagy épp hátrányossá tehetik. Gondoljunk a klasszikus tollpárnákra; a kacsa- és lúdtollból készített párnákra...

Sokan ezeket a termékeket tartják 
a legkényelmesebbnek és a némileg magasabb árat is szívesen kifizetik értük, mások viszont allergiásak lehetnek miattuk. Ma már rengeteg különböző töltettel készülnek a párnák, igen széles a választék. De azt nem szabad elfelejteni, hogy az egyes mesterséges anyagból készített párnák izzasztóan hathatnak, ezért mindenképpen természetes anyagból készített huzatra van szükség. 
 
Az ágynemű garnitúra másik elsődleges eleménél, a paplannál is hasonló ajánlásokat kell megfogalmaznunk. Szerencsére ma már remek minőségű gyapjú és egyéb természetes anyagból készített paplanok is kaphatók megfelelő árakon, de ezek esetében is érdemes természetes huzatot használnunk.

Az ágynemű garnitúra nélkülözhetetlen eleme a lepedő is. A lepedők kiválasztásánál is a 
természetességet kell hangsúlyoznunk, de mivel a matrac és a testünk között ez jelenti az egyetlen szigetelést, ezért érdemes kissé sűrűbb fonásút választani, így hosszútávon is 
megóvhatjuk a matrac tisztaságát.