Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Ágynemű választás okosan - hasznos cikk

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 10:20
Ágynemű választás okosan
 
A boltok polcain az ágyneműk rendkívül széles kínálata található, így hát egyáltalán nincs könnyű dolgunk, ha ágyneműt szeretnénk vásárolni.
Lássuk, melyek azok a szempontok, amelyeket mindenképpen fejben kell tartani, ha ágynemű vásárlást tervezünk...
Érdemes évszak szerint választanunk, hiszen a nyári és a téli ágynemű között jelentős eltérések tapasztalhatók a töltet tekintetében.
 
 
 
Rendkívül praktikusak azok a paplanok, amelyek két egyforma vagy pedig egy vékonyabb és vastagabb paplan összekapcsolásával egyesíthetők. Ezek legnagyobb előnye, hogy télen és nyáron is használhatók, csupán az egyik réteget le kell kapcsolnunk róluk.
Akármilyen típusú ágynemű mellett döntünk, annak a megfelelő tisztításáról nem szabad megfeledkezni.

A modern töltettel rendelkező ágyneműk könnyebben tisztán tarthatók
, a 
tollal töltött párnák és paplanok viszont rendszeres szellőztetést, napoztatást, felrázást és tisztítószalonban történő tisztítást követelnek meg. Sokan szívesen választanak a gyapjú ágynemű kínálatból, hiszen ezek rendelkeznek egy különleges tulajdonsággal, amit a természet csodájaként szoktunk emlegetni; a gyapjú takarók képesek oly módon szigetelni, hogy a téli hidegben melegen tartják a testünket, a 
nyári melegben viszont elviselhető test meleg védelmet jelentenek.
 
Mindemellett a gyapjú bőrbarát, nem izzadunk bele, ráadásul reuma ellenesnek mondjuk. Szót kell ejteni a szivacsokról is, amelyek a párnák töltő anyagaként kerülnek számításra. Természetesen nem a régi típusú porózus szivacsokra kell gondolni, hanem a modern, 
hullámos kiképzésű párnákra. Ettől függetlenül tudni kell velük kapcsolatban, hogy relatív izzasztóak, ezért mindenképpen természetes párnahuzatot kell alkalmazni, ha szivacs párnát választunk.