Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Ágyneműhuzat választék- értékes információ vásárlás előtt

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 10:45
Ágyneműhuzat választék
 
Amikor a különböző ágyneműk minőségéről és vásárlásáról beszélünk, sok szó esik a megfelelő párnáról és a paplanról, de az ágyneműhuzat gyakran kimarad a sorból, noha talán a legfontosabbak az alvás kényelmének tekintetében.
 
Annak érdekében, hogy megértsük az ágyneműhuzat jelentőségét, néhány szót kell ejteni a párnák és paplanok töltetéről. Nagyanyáink még kacsa- és libatollat használtak erre a célra, de ez a trend mára szinte teljesen megváltozott.
 


Nem állíthatjuk, hogy a tollból készült párnák és paplanok teljesen eltűntek, hiszen sokan ragaszkodnak az ilyen töltetek által biztosított kényelemhez, viszont tagadhatatlanul háttérbe szorultak. A helyüket 
rengeteg különböző természetes és mesterséges anyag vette át, amelyek egyaránt rendelkeznek pozitív és negatív tulajdonságokkal is.
 
Az egyik legnépszerűbb természetes anyag a gyapjú, amely kiváló adottságainak köszönhetően télen melegen tartja a testet, nyáron viszont segít a test mértékletes szigetelésében, így segítségével elkerülhetővé válik az éjszakai izzadás. Viszont azt is el kell mondani, hogy egyre több mesterséges anyag jelent meg a párnákban és a paplanokban is. Ezek többsége kiválóan melegíti a testet, vagyis télen remekül használhatók, viszont bizonyos tulajdonságaik miatt izzadást okoznak.
 
Ez nem csak a paplanok esetében, hanem a párnáknál is hangsúlyos, elég csak a modern hullámos kiképzésű párnákra gondolni.
 
A kellemetlen izzasztó hatás ellen úgy védekezhetünk, ha megfelelő minőségű természetes anyagból készült ágyneműhuzatokat használunk. Az ágyneműhuzat kiválasztásánál mindig legyen elsődleges szempont azok minősége; lehetőség szerint csak olyan helyen vásároljunk, ahol az eladók vagy a forgalmazó hajlandó segítséget nyújtani a kiválasztásban.