Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Szemrevaló és takaros ágytakaró

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.04.12 14:15
Szemrevaló és takaros ágytakaró

Ágytakaró, ami lehet, hogy csak felnőtt fejjel kap jelentőséget az életünkben.

Én legalábbis így voltam vele. Amíg a szülői házban laktam, nem érdekelt. Ma viszont a saját otthonomban egy alapvető lakástextilnek számít a hálószobám ágyán.

 

Az ágytakaró viszont akkor mutat tökéletesen, ha jól választottuk meg. Akkor szép, ha se nem túl kicsi, se nem túl nagy. Az ideális választás akkor jó, ha eltakarja a matracot is és legalább 30 cm-rel azon is túllóg. Sőt, akkor az igazán elegáns, ha valamelyest leér a földre is, de azért ne túlzóan. Ha ez a kinézet tetszik, akkor valami vékonyabb kelméjű ágytakarót vásároljunk, ne pedig full vastagot. Olyat, aminek szép és lágy esése van.

Szabvány méretű ágy és egyedi tervezésű. A szabvány méretű kétszemélyes ágy ágytakarója lehet 240 x 240 cm, ez a franciaágyakra tökéletes lesz. Az egyszemélyes ágyra pedig jöhet egy 150 x 200 cm, vagy egy 170 x 240 cm-es méret. Ágytakarót akkor is leteríthetünk, ha precízen beágyazunk minden reggel, de akkor is, ha nem vagyunk ágyazás pártiak. Ez akkor történik inkább, amikor a hálószobába tudjuk, hogy illetéktelen kíváncsi szempárok nem fognak belesni.

Az ágytakaró új színt és arculatot képes becsempészni a hálóba. Akár minden évszakban, de tegyük fel, hogy csak tavasszal és télen cseréljük le, máris sokkal hangulatosabb lesz a pillanat, amikor belépünk este a szobába. Az ünnepekről ne feledkezzünk meg. Például a karácsony különösen díszes és fontos ünnepünk, ilyenkor sokan terítenek le az ágyra is egy különös téli ágytakarót. Steppelt, szőrmés, polár, selyem? Csak az ízlés szab ennek határt. Különböző anyagú és színű ágytakaróra eshet a választás. Ha különlegesre vágysz és az egész várost bejártad már, de nem jött szembe az igazi, akkor jobb, ha megvarratod a saját elképzelésed szerint. Elegáns, fényűző, luxus, vagy egyszerű és roppant funkcionális, bármi megvalósítható. Télen szépen mutat egy vastagabb, melegebb anyag, nyárra pedig egy laza, könnyed szaténos.

Ha nagyon maximalista vagy, akkor az ágynemű színéhez és anyagához passzolót választasz. Szereted a változatosságot? Akkor egy kétoldalas ágytakaró lesz a tökéletes számodra. Virágminta, csíkok, karikák, pöttyök? Élénk, vagy pasztellszínek? Nincs határ. A lényeg a harmónia.

A hálószoba központja az ágy, az ágytakaró éppen ezért kap rajta nagy fókuszt. Otthonunk akkor lesz szép, ha az összkép nem csúszik szét. A színek, anyagok, lakástextilek és bútorok stílusainak passzolniuk kell egymáshoz.