Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Ágytakaró választék

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 10:46
Ágytakaró választék
 
Az ágytakaró alighanem a legpraktikusabb dolog, amit valaha kitaláltunk; ideális segítség mindazoknak, akiknek nincs ideje minden reggel elrakni az ágyneműt.
Választhatunk szolidabb típust, használhatunk harsányabbat, az ágytakaró szebbé és rendezettebbé teszi a hálószobát.
Néhány évtizeddel ezelőtt még a nagy kockákkal díszített varrott ágyneműk számítottak divatosnak, majd a legkülönfélébb mintázatokkal készített takarók kerültek a boltok polcaira.
 


Szinte mindenféle anyag-, szín- és mintaválaszték a rendelkezésünkre áll, így a döntés nem is egyszerű.Az ágytakaró kiválasztása során érdemes a hálószoba színeivel harmonizáló darabot választani. Még abban az esetben is érdemes erre figyelmet fordítani, ha a hálószobába szinte soha nem lépnek be avatatlan személyek.
 
Egyszerűen szebb, otthonosabb és igényesebb környezetet teremtünk magunknak, ha egy szép ágytakaróval borítjuk le a 
hálószobai ágyat. Ennek köszönhetően az egyhangú hálószoba hangulatosabbá és vidámabbá válhat.Az ágytakaró vásárlás során a legtöbben a méret megválasztása során hibáznak. A túlzottan lelógó szélekkel még csak-csak kezdhetünk valamit, de egy túlságosan kicsi takaró bizony lehangoló lehet. Az alapvető ajánlás szerint úgy válasszunk ágytakarót, hogy az nagyjából 25-25 centiméterrel lógjon túl a matracon mindkét oldalon.
 
Ha kellemes esésű anyagot választunk, akár a földre is lelóghat az takarónk; azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ez csak a vékony anyagból készült ágytakarók esetében lehetséges. A vastagabb, masszívabb anyagok rendkívül sután festhetnek.Ha a hálószobánk a mindennapi életünk része napközben is, az esetben mindenképpen érdemes olyan ágytakarót választani, ami kellően igényes és megfelel az ízlésünknek. 
 
 Akár évszakonként váltogathatjuk; nyáron vidámabb, télen melegebb hatású takarót használva.