Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Az ideális paplan az alvás szakértője

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 13:52

Az ideális paplan az alvás szakértője

Annak érdekében, hogy a pihentető alvás ne csak  vágyálom formájában éljen képzeletében, prioritást élvez, hogy milyen alapanyagból készült paplana.

Természetesen az egyéni érzékelések nagymértékben meghatározók, ám van néhány olyan általános jellemző, melyek, ha előtérbe kerülnek, akkor szinte biztos, hogy döntése megfelelő lesz, a minőségi relaxáció szempontjából. Fontos, hogy a fedő, és az un. töltet anyagok egymással harmonizáljanak, azaz jellemzően hasonló tulajdonságokkal rendelkezzenek. Így képesek ugyanis egymás pozitívumait megerősíteni.

A gyapjú paplan egyaránt kitűnő választás télre, és nyárra. Előbbi esetében a hidegtől, míg utóbbinál a melegtől szigeteli el önt a kiegészítő, amennyiben a gyapjú élő állattól származik. Nem véletlen, hogy a „tiszta élő gyapjú” megjelöléssel csak az élő, egészséges állattól eredeztethető gyapjú büszkélkedhet. A hátról nyírt alapanyag például kiváló ágynemű töltetnek. Bizony hosszú út vezet a birkáktól a paplanokig.

A nyírás után gondosan kezelni kell a gyapjút, azaz kiválogatni, és alaposan átmosni. Az így kapott matériát fellazítják, majd horgas tűkkel borított forgó hengerben dolgozzák fel. Az ilyen, minőségi termék a saját súlyánál 30%-kal nagyobb nedvességet, párát képes anélkül felvenni, hogy tapintásán bármi változás érződne. A göndör gyapjúszálak közötti levegő a hőszigetelésért felelős.A pehelyből készült paplan alapanyaga kacsától, libától sz
ármazik. A madarak testén is a maximális védelmet, hőszigetelést szolgálják. Rengeteg közöttük a görbe, légies szál, melyek amellett, hogy szigetelnek, a felesleges nedvességet is felszívják. A tollak szerepe is hasonló, hajlékonyságuk miatt, azonban akár párnákban is kitűnően alkalmazhatók.