Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Az optimális ágynemű ismérvei

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 13:51

Az optimális ágynemű ismérvei

Évtizedekkel ezelőtt még nem volt akkora választék az ágyneműk piacán, mint napjainkban. Nagyszüleink nagyjából a tollból készült párnákat, paplanokat használták, igaz kimagasló eredményességgel.

Az, azonban számos kényelmetlenséget okozott, hogy testre szabásra nem volt lehetőség. Ma már megannyi méret, töltet, kialakítás, és forma elérhető a piacon. Az ágyneműk kategorizálása töltetük minősége alapján történik, így a vásárlás során nagy segítséget nyújthat önnek az osztályozás. Természetesen a párnák, paplanok érájában hangsúlyt kapnak az egyéni érzetek mellett, az időjárással kapcsolatos elvárások.


Mindenképpen fontos információ, hogy milyen évszakra szeretne beszerezni új paplant, párnát, ám ez még kevés adat, a teljes képhez. Lényeges ugyanis az is, hogy ön mennyire fázós, hogy lakásában télen például milyen az általános hőérzet, s hogy mondjuk otthonát légkondicionáltja-e a forró nyári napokon. Ezek a részletek ugyanis nagymértékben átalakíthatják a szükségleteit. A négy évszakos ágynemű például kiváló megoldás lehet önnek akkor, ha egyszerűen kívánja megoldani a vásárlást, és egy vastagabb, valamint egy vékony paplan éppen összhangban van elvárásaival.

Nem véletlen, hogy a tollal, pehellyel töltött darabok a mai napig óriási népszerűségnek örvendenek, hiszen hőszigetelő hatásuk, és puhaságuk utánozhatatlan, ám az allergiások számára ez a variáns szóba sem jöhet. Ilyen esetben érdemes poliészter alvószállal, hipoallergén anyaggal, vagy mosható műszállal töltött készletet vásárolni. A fenti ismertetőjegyek is jól példázzák, hogy az ágynemű vásárlás során az egyéni igények, szokások, sőt elvárások azok, melyek igazán mérvadók.