Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Lovas díszpárnahuzat, a lakberendezésben

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 20:10

Díszpárnák különböző huzatokkal, amelyekkel díszíthetjük szobánkat, lakásunkat, otthonunkat.

A díszpárna történetét az Ókori Egyiptomból eredeztetik, nagyon szerették az egyiptomiak a szép tárgyakat és törekedtek az otthonaik kicicomázására.

Európában az áttörést a tudor kor hozta meg, onnantól terjedt el, majd az ipari forradalom után ugrásszerűen megnőtt a népszerűsége. Miért jó a díszpárna, miért szeretjük, miért fontos kiegészítő a lakberendezésben? Van egy lakásunk, házunk: amelybe veszünk lakberendezési tárgyakat, bútorokat az elképzelésünk szerint. Kialakitunk az otthonunkba egy saját dizájnt, saját stílust, színvilágot.A díszpárnák az otthonunkban a lakberendezésünk krémjét alkotják.
A már megteremtett stílus és színvilágon nagyobb beruházás és átalakítás nélkül változtatni nem tudunk. De kisebb folyamatos sziluett változtatás lehetséges pl. a kiegészítők lecserélésével: ilyen a díszpárnák is. A divat színei mindig változnak évszakonként más-más színvilág a felkapott. Ha szeretjük a változásokat és haladunk a divat körforgásával nem árt, ha felvértezni otthonainkat díszpárnák sorozatával. Ha úgy érezzük, hogy: szükségűnk van a változásra, akkor kis anyagi ráfordítással felfrissíthetjük otthonunkat. A díszpárnahuzatokban az a jó, hogy bármikor kedvtelésünk szerint élhetünk szín, vagy minta hóbortjainknak. Az állat minták nagyon barátságos és közkedveltek az életünkben. Ezért ha állatképekkel szeretnénk körbevenni magunkat otthon egyszerűen, áthúzhatjuk a díszpárnáinkat. Nagyon sok ember szereti a lovakat, mert egy erős hatalmas, gyors mozgású szabad lelkű, dinamikus, kitartó elegáns, megbízható állat.

A lovas népek művészetében és a vallásban is nagy szerepet játszanak a ló minták. Illetve az ember és a ló nagyon jó kapcsolata miatt is nagyon sok ló ábrázolással találkozunk és ezek szerepe természetessé vált otthonainkban is. Ezért jelentős és tagadhatatlanul erős szerepe van a lovas motívumú díszpárnahuzatoknak a magyar emberek lakberendezésében is. Vannak köztünk olyan emberek, akik el sem tudják képzelni az életüket lovak társasága nélkül. Nekik kifejezetten jót tesz, és örömteli harmóniát sugároz az otthonaikba. ha körülveszik magukat lovas kiegészítő dekorációkkal. Nekik ajánlom ezt a barátságos lovas mintájú díszpárnahuzatot. Ennek a díszpárnának az anyaga, nagyon erős és tartós anyagkombináció. A díszpárnahuzat nagy része: pamut, ami természetes és puha anyag. Egy része poliészter ez azért jó, mert csökkenti az anyag nyúlásának veszélyét és ez által növeli az élettartamát.

Az akril tartalom a díszpárnahuzatban nagyon praktikus mert puha meleg anyag és nagyon tartós: hosszú használat után sem bolyhosodik
. A díszpárna a maga teljes egészében a legjobb díszítőelem. A kanapé egymaga olyan natúr, de ha telis-tele van, tűzdelve díszpárnával teljesen feldobja az egész szoba hangulatát. De nem csak az ágyon fotelben, komódón vagy ülőgarnitúrán mutatnak jól, hanem kiválóan passzolnak a polcok, kályhák kandallók társaságában is. Nyáron pedig határok nélkül díszíthetjük díszpárnával a kiülőinket, lodzsáinkat, teraszainkat. Kezdődhet a családi összejövetel, jöhet a rokonság apraja nagyja, a kényelemben és az esztétikában nem lesz hiány.