Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Ismerd meg az Organza függöny és a Sötétítő függöny gondozását!

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.22 22:53

Organza függöny és a sötétítő függöny gondozása

Praktikus használati tárgyaink akkor maradnak csodálatosan szépek, ha különböző időközönként ápoljuk  - gondozzuk őket.

 

Így van ez függönyeink és sötétítőink esetében is. Függönyeink csak akkor fognak napról - napra teljes színben pompázni ha megfelelően használjuk és tartjuk karban. A por a szenny és a piszok a függöny és a sötétítő ellensége is, nem csak a bútorainké.

 


Hogyan maradhatnak kedvenc darabjaim a lehető legszebbek?

Mosás - Tisztítás:

Erős , strapabíró anyagot ajánlom akkor, ha a mosás vagy a tisztítás elengedhetetlen. Ez a pamut. Amikor a függönyt - sötétítőt kimostuk,akkor győződjünk meg arról hogy az anyagot mosószer folt nem maradt, mert azokat a nap félig kifakíthatja,amint reakcióba lép a vegyszerrel.A vasalást enyhén finoman végezzük,mert  az anyag így őrzi meg formáját.
 
S
zellőztetés:

Ablakokat tárjuk szélesre , így függönyeink - sötétítőink mindig frissek  és üdék maradnak.

Porszívózás:

Ha meg akarjuk akadályozni azt , hogy a porszemcsék az anyagba kerüljenek , akkor elengedhetetlen az,hogy időközönként porszívózzuk!
 

Száraz tisztítás:

Rendszeres gondozással és tisztán tartással a függöny és a sötétítő nem lesz piszkos,de a kisebb szövettel bevont díszítőelemeknél fontos a rendszeres száraz tisztítás.
 

Átalakítás:

Ha függönyeinket vagy sötétítőinket átalakítani kívánjuk,először is szakemberekkel tisztítassuk ki,mert különböző anyagok,különbözőképpen viselkednek.
 

A karnis karbantartása:

A tartóelemek  tisztántartása is egy lényeges dolog. Használjunk szilikon sprayt, vagy higított bútortisztítót , és puha kefét. Folyamatos - rendszeres tisztítás után könnyebb függönyeink - sötétítőink elhúzása.