Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Miért vonzó a fehér szállodai köntös?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.04.30 09:37
Miért vonzó a fehér szállodai köntös?

Nem csak a nívós szállodákban érezhetjük jól magunkat egy-egy üzleti, vagy családi utazás alatt. Exkluzív környezet teremthető 5 csillag alatt is. Az attrakciók mellett nagyon fontos a szállodai szobák maximális komfortja, aminek hiánya frusztráltsághoz vezethet.

 

A legtöbb szálloda azonban nem követ el olyan hibákat, hogy épp a kényelmet vonná meg a vendégeitől. Egy jó szálloda mindig tiszta és friss ágyneművel, tisztasággal, higiéniával, hófehér törölközővel, szállodai papuccsal és hófehér szállodai fürdőköpennyel várja a vendégeit.

Ebben a cikkben most a fehér szállodai fürdőköpenyt szeretném kianalizálni egy kicsit, ugyanis engem érdekel, hogy mitől lesz mindig olyan puha és hófehér, minden egyes vendég érkezésének alkalmára.

Szerencsére nagyjából minden szállodára elmondható, hogy a minőséget előtérbe helyezik. A hotelek, szállodák mindig gondosan odafigyelnek a tisztaságra, a higiéniára, a barátságos, megnyugtató, pihentető környezetre. Mindegy, hogy turistaként, vagy üzleti út apropójából szállunk meg valahol, a nap végén rendkívül jól esik egy forró fürdő, vagy egy zuhany. Nem mindegy, hogy ezután mibe törölközünk, de ha egy szállásadónak már bizalmat szavaztunk, akkor elvárjuk, hogy patyolattisztaság legyen a fürdőszobában is. A szállodai fürdőköpeny és a szállodai törölköző bőrünkkel érintkezik, így hát legyen az észveszejtően puha és tiszta.

A minőségi szállodai köntös és törölköző minden esetben 100% pamut frottír anyagú, színe pedig lehetőleg fehér. A fehér szín pszichológiája szerint a béke, a nyugalom, a tökéletesség, a tisztaság, a biztonság színe. A hófehér frottír köntös, nem megfelelő mosási bánásmóddal eldurvulhat, elsárgulhat, elvékonyodhat. Odafigyeléssel és kellő óvatossággal, no meg egy kis érzékkel azonban sokáig lágy, puha és hófehér marad. A frottír köntöst és frottír törölközőt gondozni kell, hogy megőrizze a puhaságát és frissességét. Íme pár tipp a mosáshoz:

  • Ne adagoljunk feleslegesen sok mosószert, ami durvává, keménnyé teszi a textilt.
  • Fontos a mosási hőfok. A frottír köntös általában 60 Celsius fokon mosható, de mindig olvassuk el a bevarrt címkén látható gyártói utasítást.
  • Ne használjunk klórt a mosáshoz.
  • A köntöst kifordítva mossuk.
  • Ha van rá mód, centrifuga helyett a szabad levegőn szárítsuk őket.

 A magas minőségű, szállodai frottír fürdőköpeny kétfalas szövésű, sálgalléros, zsebes és derékpántos. A vendégek kényelme és elégedettsége mindenekelőtt áll, egy szálloda és hotel életében. Apró kis figyelmességekkel nagyon sokat tehetünk értük.