Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Milyen méretű ágyneműt válasszunk a gyerekeknek?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.03.19 11:30
Milyen méretű ágyneműt válasszunk a gyerekeknek?

Mekkora a tökéletes ovis ágynemű? Milyen szabvány méretű ovis ágyneműt kell beszereznem, ha oviba megy a gyerek? Melyik a legjobb méretű ágynemű a gyermekeknek?

 

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kapunk vásárlóinktól. Sokszor nehéz dönteni a gyermek ágyneműnél, hogy milyen méret lenne a legmegfelelőbb számukra, megértjük tehát a sok kérdőjelet. Gyermekeink gyorsan nőnek. Lehetne az is, hogy megveszünk nekik egy felnőtt méretű ágyneműt és azzal takarózhatnak felnőtt korukig. Viszont az nem lenne számukra komfortos és pihentető. Nekünk sem lenne kényelmes egy nehéz, 4 m x 4 m-es takaró és egy extra nagy párna a fejünk alatt.

Ágynemű és ágyneműhuzat 3 alapvető méretben kapható:

  • Baba ágynemű: 0-2 éves korig - 80 x 100 cm
  • Ovis ágynemű: 3-6 éves korig - 90 x 140 cm
  • Felnőtt méret: 6 éves kortól - 140 x 200 cm

A legkisebbeknek, a csecsemőknek fontos, hogy minőségi ágyneműjük legyen, ugyanis ők szinte minden idejüket a kiságyban töltik a nap folyamán. Nekik a gyártók olyan ágyneműt készítenek, mely egybe varrt, tehát nem külön takaró és huzatból áll, hanem egyben van.

A babatakaró ideális mérete 50 x 75, vagy 75 x 100 cm, párnára pedig még nincs szükségük, elegendő fejük alá egy textil pelenka. A kisbabáknak 2-3 ágynemű szettre lesz szükségük, amit érdemes úgy beszerezni, hogy színben harmonizáljon a kisággyal és a szobácskájával.

Az ezt követő méret már az ovis, amit a 3-6 éves gyermekeknek ajánlunk. Az ovis ágynemű szabvány mérete 90 x 140 cm-es takaróból és 40 x 50 cm-es párnából áll. Ez a szabvány méret a követelmény az óvodákban, de nem csak itt alszanak ebben az ágynemű méretben kényelmesen, hanem otthon is.

Az ovis ágyneműhuzatok hihetetlen széles választékban kaphatóak. Hello Kitty-től kezdve Mancs Őrjáratig, vagy Bing Nyusziig, óriási a kínálat. Webshopunkban fiús, lányos és unisex minták is megtalálhatóak. Az ovis ágynemű anyagánál is fontos, hogy bőrbarát és 100% pamut legyen, ami egyszerre puha és tartós.

Egy szép gyerek Disney mintás ágyneművel nem lesz nyűg az alvás. Nagyobb örömmel bújnak ágyba gyerkőceink, ha szép, színes, vidám, jókedvű és nem utolsó sorban puha, meleg ágynemű várja őket.

Nekünk felnőtteknek sem mindegy, milyen minőségben hajtjuk fejünket álomra, így rájuk is oda kell figyelnünk. Minőségi, gondoskodó ovis gyerek (90 x 140 cm) és nagyméretű gyerek (140 x 200 cm) ágyneműink színes palettájával járulunk hozzá a szép álmokhoz.