Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

OEKO-TEX ® minősítéssel ellenőrzött gyerek ágyneműhuzatok. Biztonság, kényelem!

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.06.21 10:19
OEKO-TEX ® minősítéssel ellenőrzött gyerek ágyneműhuzatok. Biztonság, kényelem!

Bizalom a textilekben. Az OEKO-TEX ® minősítésű Disney gyerek ágyneműhuzatokban biztonságban alhatnak gyermekeink.

     

Nagy választék kapható gyermek ágyneműhuzatokból, melyek között egyre több az OEKO-TEX minősítéssel ellátott, biztonságos, egészségre nem ártalmas ágynemű. Gyermekeink egészsége mindentől fontosabb, ezért a hálószobában is törekednünk kell arra, hogy kényelmük, egészségük a maximumon legyen.

A bőr védőrétegét a hidrolipid réteg alkotja, természetes PH értéke pedig savas. Ha ez az egyensúly megbomlik, könnyen lehet, hogy ekcémát, allergiát, bőrirritációkat okozhat, csökkenhet a bőr megfelelő védekező képessége. Gyermekeink, kisbabáink esetében ez kiemelten fontos. Az OEKO-TEX minősített anyagoknak bőrbarát pH értékűnek kell lenniük.

Mi az az OEKO-TEX ® minősítés?

A fenntarthatóság az Európai Unióban és az egész világon cselekvésre ösztönzi a szakembereket. Az öko-címkék megkülönböztetik a textilipari termékeket aszerint, hogy mely cégek vállalnak felelősséget bolygónk ökológiai hatásaiért. Az 1992-ben alakult textilkutató intézet azért alapította meg az OEKO-TEX  ® szervezetet, hogy tanúsítványai garanciát adhassanak az egészségre ártalmatlan, környezetbarát és tisztességesen előállított termékekre.

Ezek a címkék a környezetkímélő és a fenntartható gyártásra utalnak, megbízhatunk bennük. Az OEKO-TEX ® minősítésű ágyneműhuzatok és minden, ezzel a védjeggyel ellátott textíliák garantáltan nem tartalmaznak az egészségre ártalmas mennyiségű anyagokat, beleértve a cipzárakat, gombokat, cérnákat, szalagokat, címkéket, patentokat, díszítő elemeket, stb.

Az OEKO-TEX 100 standard jelentése: Bizalom a textilben.

Ez a standard megszabja, hogy mennyi vegyi anyag, festékanyag, mely az emberi egészségre még nem ártalmas. A tanúsítás nem örökre szól, hanem csak bizonyos időre, ezért folyamatos vizsgálatoknak vetik alá a gyártókat, hogy garanciát vállalhassanak a termékekre és azok teljesítik e az elvárt követelményrendszert.
Így az OEKO-TEX minősítéssel felcímkézett textilek valóban megbízhatóak.

A textíliák humánökológiai minőségének megőrzéséhez elengedhetetlen a megfelelő szakmai háttér és a szigorú, rendszeres ellenőrzés. Magyarországon az OEKO-TEX tanúsítványok kiadására az INNOVATEX Zrt. jogosult.

A textiltermékek, ágyneműhuzatok végfelhasználóinak döntéshozatalában segíthet ez a védjegy.

Az Öko-Tex ® minősítésű Disney gyermek ágyneműhuzatok segítik gyermekeink zavartalan alvását. Webáruházunk egyre inkább arra törekszik, hogy ezt a vonalat vigye tovább és ismertesse meg minél szélesebb vásárlói körben a minőségi, környezetkímélő ágyneműhuzatokat, lakástextileket.