Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Úristen, vár az óvoda!

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.08.31 10:15

Menni kell az oviba? Nagy öröm ez a szülőknek, főleg, ha iskolás testvére is van gyermekünknek. Mit kell beszerezniük a szülőknek, hogy gond nélkül elkezdődhessen egy új korszak?

Kicsit fellélegezhetnek a kisgyermekes szülők, amikor becsengetnek az iskolába, vagy ha elkezdődik az óvoda. De mire van szüksége egy óvodás gyermeknek? Mit kell beszerezniük a szülőknek, hogy gond nélkül elkezdődhessen egy új korszak? Olvass tovább és jegyzetelj velünk.

 

Amikor kisbaba születik egy családba, listát írunk, hogy mit kell vásárolnunk, mire megérkezik a pici. Az óvoda és bölcsőde is éppen ilyen listaírós dolog.

Az óvodai kellékek egyik legalapabb felszerelése az ágynemű. Az ovis gyerek ágyneműk szabvány mérete általában 90 x 140 cm és 35 x 45 cm.

Szükség lesz tehát egy paplan-párna garnitúrára, ezen felül pedig ágyneműhuzatra is, ami megóvja a paplan tisztaságát és higiénikusan lehúzható, újra, tisztára cserélhető. Gyerek ágyneműhuzatok kaphatóak mindig az aktuális trendeknek megfelelően, különböző Disney mesefigurás változatokban. Kislányoknak és kisfiúknak is megvannak a kedvenceik. Ezek a mesés ágyneműk megnyugtatják gyermekeinket, ha nem lehetünk velük, amikor elalszanak az oviban. Kedvenc mesehősük, hercegnőik, kis barátaik vigyázzák álmaikat, melyek az otthon finom, friss illatával vannak átjárva.

Az ovis ágyneműk és ágyneműhuzatok könnyen moshatóak, gyorsan száradnak. Ez egy fontos elvárás a szülőknél. A gyermekeknek gyakrabban mossuk ágyneműiket. Sokszor előfordul, hogy este ki kell mosnunk, másnap pedig már vinni is kell a tiszta ágyneműt. Azonban készüljünk fel inkább a váratlan eseményekre és minimum 2-3 ágyneműhuzat garnitúrát vásároljunk, ha gyermekünk ovis lesz.

Az ágyneműn túl, finom puha párnácskákat is beszerezhetünk, amik szintén a biztonság érzetét nyújtják csemetéinknek.

A gyerekek imádják a puha, plüssös anyagú dolgokat, kabalákat, játékokat és plédeket. Bár az óvodákban nem szokott hideg lenni, azért egy kis gyerek plédet nyugodtan bevihetünk nekik, biztos, ami biztos.

Az ágyneműkön kívül szükség lesz még a gyerkőcöknek pizsamára is. Szeptemberben elegendő a rövid ujjú változat, később pedig ezt cseréljük le a melegebb, hosszú ujjú pizsamára. Ezen kívül kell még benti cipő, kinti cipő, 3-4 váltó nadrág, póló, a lányoknak bugyi és kis gatya a fiúknak. Ez a bölcsiben nagyon fontos, amikor még az első hetekben a szobatisztasággal akadhatnak kis balesetek. Természetesen tisztasági csomagot is be kell szerezni, fogkefét, fogkrémet, fogmosó poharat, kéztörlőt, szappant.

Könnyítsük meg az óvónénik munkáját azzal, hogy gondoskodunk ezekről a felszerelésekről.

Minden szülőnek kellemes, nyugodt bölcsi- és ovikezdést kívánunk, a gyerkőcöknek pedig sok-sok vidám, örömteli percet és órát!