Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Gumis Lepedő hasznossága-Vásárlási szempontok

Szepágynemű
Szepágynemű
2020.02.23 20:08

Már az egyiptomiak is ismerték a lepedőt, igaz ezek még gyékényfonat vászonból készültek.

Manapság több lepedő fajtát gyártanak, így mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet. Készülnek vászonból, pamutból, frottírból, lepedők, és ezeknek gumírozott fajtái. A mai kor elengedhetetlen része a pamut vagy gumis lepedő. Minden család és minden családtagnak van lepedője, ami az ágynemű részét képezi.  A lepedő célja, hogy védje a fekvő helyünket, illetve komfortot biztosítson a számunkra. A mai technológia már nagyon előrehaladott ezért nagyon nagy a piaci választék lepedőkben.

Mindenki megtalálja a saját igényeinek és céljainak megfelelő anyagú lepedőjét. A pamut, vászon, frottír, sima, míg a gumis lepedők közötti különbség főleg a praktikusságában rejlik. A gumis lepedő nem keverendő össze a korházakban alkalmazott speciális latex lepedőkkel. Egyes matracgyártók még azzal is bővítik a skálát, hogy saját matracaikhoz készítenek lepedőket. De mielőtt elvesznénk a lepedők kavalkádjában, vizsgáljuk meg, mik azok a szempontok a mi alapján kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. Minden embernek más alvási szokásai vannak, ezért nem lehet szabályként előírni, kinek, melyik a legmegfelelőbb választás. De általános előnyei a gumis lepedőnek a simához képest, a ruganyosság és stabil tartás. A lepedő rögzítése a matracok sarkaihoz a széleknél futó gumírozás megkönnyíti.Az éjszaka leple alatt kiszámíthatatlan dolgok történhetnek lepedőnkkel, amit nem tudunk kontrol alatt tartani. Gondoljunk bele, hogy újraéljük a nap eseményeit, vagy nyughatatlanok vagyunk valamiért, ezért a mocorgás benne van a pakliban. Tehát a gumis lepedő remek megoldást nyújt arra, hogy reggel a lepedőnk ne magunk alá hengerítve legyen. A pamut gumis lepedő anyaga Nagyon kellemes bőrbarát 100% pamut. A gumis lepedő mosása egyszerű: gépben vagy kézzel 30C az élettartama a minőségétől függ. A minőségre nem árt odafigyelni, mert ha nagyon laza az anyag és vékony az nagyon hamar kibolyhosodik. Nem árt megemlíteni, hogy egy gumis lepedő vásárlásakor nagyon fontos a matrac mérete.

Minden matracmérethez más méretű gumis lepedő passzol. Ha van egy 140x 200 méretű matracunk, akkor nem vehetünk rá azonos méretű gumis lepedőt. A matracunk vastagsága kardinális szempont mivel ennyivel kell szélesebb gumis lepedőt vásárolnunk. De ha véletlenül pont szélesebb gumis lepedőt kapunk, mint matracunk az sem probléma. A gumis lepedők gumis szélei jól megmaradnak a matrac súlya alatt. A gumis lepedő a hálószobánkban az alváson kívül ki van téve más aktív fizikai hatásnak is. Az életűnk normális részét képezi a hálószobában a házas élet, ehhez pedig a legalkalmasabb egy gumis lepedő. A hálószobában tehát mindig zajlik az élet, amihez egy gumis lepedő nagymértékben hozzájárul. A hálószobai minőségi aktív vagy passzív pihenés tehát nagyban befolyásolja a lepedőnk minősége, fajtája. Éljünk a mai korunk nagy piaci felhozatallal, választékával és vásároljuk meg a nekünk legjobb lepedőt.