Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Milyen a jó lepedő magas matracra?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.06.16 16:05
Milyen a jó lepedő magas matracra?

Nem mindegy milyen lepedőn alszunk, bár lehet, hogy nem fordítunk rá kellő figyelmet. A kényelmes gumis lepedő a minőségi és zavartalan alvás alapja.

 

Kétféle lepedő típust használunk hazánkban előszeretettel, ezek a hagyományos vászon lepedő és a gumis lepedő. A vászon lepedőt inkább a klasszikus francia ágyra és a matrac nélküli ágyra használjuk, a gumis lepedő pedig a matraccal felszerelt ágytípusokra ideális választás.

Mi a gumis lepedő előnye?

A jersey gumis lepedő anyaga innovatív, nem gyűrődik. A körkötött pamut lepedő minden irányba nyúlik, hogy a matrac minden oldalára, sarkára és élére tökéletesen tudjon illeszkedni. Széle gumival egészen körbe varrt, így szépen a helyén marad mindaddig, amíg mosás miatt le nem cseréljük. Akkor válassz jersey lepedőt, ha a puhaság fő szempont. Ebben az esetben felejtsd el a frottír gumis lepedőt, mely, ha nem jól mossuk, igencsak keménnyé tud válni.

Egy jó gumis lepedő akár 30 cm magas matracra is tökéletes a ráhagyása által. Kellemes, finom puha pamut szövete erős, mégis gyengéd a bőrhöz.

A gumis lepedő előnye még, hogy jól kifeszíthető, így nem gyűrődik még akkor sem, ha egész éjjel forgolódunk. A boksz matrachoz, a rugós matrachoz, habszivacs matrachoz és a memóriahabos matrachoz, illetve bármilyen matrachoz elengedhetetlen, ha praktikus és kényelmes alvásra vágyunk.

Magas matracra a jersey gumis lepedő a lehető legjobb választás, de ha a hagyományos dolgok mellett köteleztük el magunkat, tehetünk rá vászon lepedőt is. Ezt a lepedőt is a matrac alá tudjuk tűrni, azonban az lehet, hogy nem áll meg majd a helyén egész éjszaka. Reggel pedig kezdhetjük azzal a napot, hogy a lepedőt igazgatjuk. Tehát inkább azt javaslom, ha matracos az ágyad, akkor inkább gumis lepedőt vásárolj rá.

A jó minőségű, 100% pamut gumis lepedő formatartó és színtartó, amely jó befektetés a család minden tagjának ágyára.

A gumis lepedő mosása ugyanúgy történhet, mint a vászon lepedőé, vagy az ágyneműhuzat garnitúráé. A fehér lepedő 60 Celsius fokon is mosható, a színes lepedőnél azonban inkább válasszuk a 40 Celsius fokos mosógép programot. Vasalni nem kell ezeket a lepedőket, csak arra ügyeljünk, hogy mosás után szépen teregessük a szárítóra, gyűrődésmentesen.

Dobd fel a hálószobát egy új lepedővel. Egy új szín, egy friss és puha anyag elvarázsol és felfrissít. Jobban alszol egy vadonatúj, frissen mosott gumis lepedőn, ami maximális kényelemmel ruházza fel a hálószobád.

Szép álmokat kíván mindenkinek a szépágynemű.hu csapata!