Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Hagyományos pamutvászon lepedő, vagy gumis lepedő? Milyen ágyra milyet tegyünk?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.08.12 13:35
Hagyományos pamutvászon lepedő, vagy gumis lepedő? Milyen ágyra milyet tegyünk?

A lepedő minden ágyazás kelléke. Mondhatni, az alvási szokásunk alapja. De hogy milyen típust használunk belőle, elsősorban az ágy típusától függ.

 

Milyen ágyra milyen lepedőt tegyünk?

A sima pamutvászon lepedő a hagyományos franciaágyakhoz jó választás, míg a gumis lepedő a modern kontinentális ágyak, a boxspring ágyak és minden, matrac fekvőfelületű ágyak lepedője.

Szerencsére mindkét lepedő típus bővelkedik többféle méretből. Gyermek ágyak és felnőtt ágyak lepedőit beszerezhetjük a széles méret és szín választékok közül.

A sima pamutvászon lepedő is rátehető minden ágyra, azonban számolni kell azzal, hogy el fog csúszkálni az éjszaka folyamán. Ha matracra teszünk vászon lepedőt, akkor a legnagyobb méretet vegyük belőle, mely a matrac alá jól behajtható, így kis esélye lesz az elcsúszásra.

A gumis lepedő pedig kifejezetten a matracokra való.

Mivel a lepedő egész éjszaka használatban van, válasszunk belőlük erős, tartós, ellenálló darabot a gumisból és a vászonból is. A 100% pamut anyag a legjobb választás, ami az érzékeny bőrűeknek is nyugodt álmokat biztosít.

Mekkora gumis lepedőt válasszunk a matracra?

A gumis lepedő méretek széles skálája 100 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 200 x 200 cm, 200 x 220-230 cm, stb. között mozog.
A precíz, maximalista emberek akkor alszanak nyugodtan, ha alattuk a lepedő tökéletesen feszül a matracon. Nos, a jó méret kiválasztásakor mérjük le a matrac szélességét és hosszúságát, ehhez pedig adjuk hozzá a matrac magasságát. Például van egy 140 x 180 cm-es ágyunk, 20 cm magas matraccal.
Ebben az esetben a 160 x 200 cm-es méretű gumis lepedőt kell választanunk.

Az, hogy kinek melyik lepedő a legmegfelelőbb, a megszokások és az igények fogják eldönteni, de az a legjobb, ha az adott ágyhoz való típust használjuk.

A lepedő színek kiválasztása sem elhanyagolható.

Harmonizáljon a hálószoba és az ágynemű garnitúra színvilágához. A fehér lepedő az, mely minden stílushoz és minden színhez illik, de még a bézs is ide sorolható.

Fiú hálóba a kék és a szürke, ami igazán stílusos, a lányok, nők pedig a rózsaszín, a narancssárga és a citromsárga lepedőket kedvelik igazán.

A Szépágynemű webáruházban mindenki megtalálhatja azt a lepedőt, ami az ágyához passzol. Minden lepedő ingyenes szállítással rendelhető, összeghatártól függetlenül.

Aludj minden éjszaka nyugodtan, zavartalanul, bőrviszketés nélkül, finom puha pamut lepedőn.