Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Állandóan fáradtnak érzed magad? Mi lehet ennek az oka?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.06.25 12:01
Állandóan fáradtnak érzed magad? Mi lehet ennek az oka?

Nem alszol jól talán? Miért? Az állandó kimerültséget több dolog is okozhatja. Az egyik fő ok biztos, hogy az alvás hiánya, vagy a nem minőségi alvás.

 

Ha huzamosabb ideig álmatlanok az éjszakák, fontos, hogy járjunk utána, mi okozza. Egészségünkre borzasztóan káros az alváshiány. Ha rosszul alszol, ne halogasd, hanem változtass az életmódodon. Lássuk, milyen tényezők állhatnak a háttérben:

  • Túl sok kávé, túl sok koffein. Ez főleg a nyári kánikulában nem egészséges. A reggeli kávé még belefér, de ha ki tudod bírni nélküle a napot, akkor kávé helyett inkább szokj rá a vízre. A víz is jó hatással van a szervezetre, hiánya viszont bágyadttá, fáradékonnyá tesz. Igyál tehát a délutáni kávé helyett egy nagy pohár vizet!
  • A kevés folyadékbevitel is lehet egy ok. A dehidratált szervezetben az oxigén nehezebben jut el az izmokhoz és az agyhoz is. Igyál meg egy nap minimum 2 liter vizet és hidd el, könnyebben jön álom a szemedre este.
  • Vashiányos szervezet. A vas és a vitaminhiány is lehet oka a kimerültségnek, stresszes állapotnak, ami miatt nem tudsz este aludni. Az egészséges étrend vasban gazdag, pl. spenót, lencse, vörös húsok, sóska, cékla.
  • Kevés testmozgás. A rendszeres sport adrenalint és endorfint szabadít fel a szervezetben, ami segít frissnek érezni magunkat. A mozgás segít, hogy este könnyebben elaludj.
  • Kényelmetlen ágy, kényelmetlen hálószoba. Az ágy, az ágynemű, az ágyneműhuzat mind-mind befolyásolják alvásunkat.

Egyedül alszol? Akkor egy 3 részes ágynemű garnitúra elegendő számodra. Ketten alszotok egy ágyban és egész éjjel húzgáljátok egymásról a takarót? Akkor be kell szerezni a 200 x 220 cm-es nagy paplan helyett 2 db egyszemélyes takarót. Ehhez pedig 7 részes ágyneműhuzat kell. Ha külön takaró alá kerültök, akkor nyugodtabbak lesznek az éjszakák és úgy forgolódhattok, ahogy csak szeretnétek.

A 7 részes pamut ágyneműhuzat garnitúra megalapozza a pihentető alvást.

A pamut anyag bőrünk barátja akár télen, akár a nyári kánikulában érintkezik vele. A jó minőségű pamut ágyneműhuzat jól szellőzik, nem izzasztó. Webáruházunkban kizárólag  minőségi termékeket, ágyneműhuzatokat forgalmazunk, melyekben megbízhatsz.

Csempéssz a hálószobába megnyugtató, ellazító hangulatot 7 részes pamut ágyneműhuzat garnitúrával és álmaid szebbek lesznek. Kellemes színek, bájos minták díszíthetik hálószobád, ahol ezentúl csak a jó alvás vár rád.