Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

A virágmintás ágyneműhuzat egész évben hódít. Rád hogyan hatnak a színek és a minták a hálószobában?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.06.04 15:06
A virágmintás ágyneműhuzat egész évben hódít. Rád hogyan hatnak a színek és a minták a hálószobában?

A színek pszichológiáját senkinek sem kell magyarázni, mind tudjuk, hogy bizonyítottan hatással vannak ránk. A lakásunk berendezésénél elementáris döntést kell hoznunk, amikor összeválogatjuk a bútorokat, a falak színeit, a lakástextileket és minden egyéb kiegészítőt, ami otthon fogad majd minket, amikor belépünk az ajtón.

A hálószoba pedig az egész lakásban még fontosabb szerepet tölt be, hiszen életünk egyharmadát itt töltjük alvással. A hálószobában lévő színek rendkívül fontosak ránk nézve. A tapéta, a szőnyeg, a padló, a bútor, a gardróbszekrény, a függönyök, az ágyneműhuzataink egytől-egyig lényegesek a hálószoba összképének megalkotásához.

A hálószoba egyik legszeretettebb része az ágyunk és az ágyneműink, melyekkel betakarózunk esténként, amik ölelésében felmelegszünk, megnyugszunk és ellazulunk a fárasztó napok után. Lényegi elem ez életünkben, habár észre sem vesszük, és teljesen természetesnek vesszük használatukat. Akkor értékelnénk nagyon, amikor egyik nap hazaérve nem lenne otthon sem ágy, sem puha, meleg, simogató ágynemű.

A színek hatásai személyiségünktől is függnek. Emlékeink, érzéseink mások, így a különböző színekről is más jut eszünkbe. Lehet, hogy a nagy könyvben az van megírva, ne alkalmazd ezt a színt, mert ideges lehetsz tőle, de téged megnyugtat, mert jó emlék fűz hozzá, akkor bátran használd.  

Melyek azok a színek, amelyek a hálószobában jó hatással vannak ránk?

Ha arra törekednénk, hogy a hálószoba világos, szellős, légies legyen, akkor jó választás lesz a pasztellszínek, a világos színárnyalatok. Ez a világoszöld, visszafogottan romantikus virágmintás pamut ágyneműhuzat jó választás lehet.

Lételemed a vidámság, a nevetés, a boldog életérzés? Akkor minden bizonnyal a sárga a Te színed a hálószobában is. Ez a csodaszép citromsárga ágyneműhuzat biztosan felvidítana minden egyes nap és eszedbe juttatná azt, hogy az élet szép!

Örökké romantikus hangulatban vagy? A piros és a bordó ágyneműhuzat garnitúra nem hiányozhat a hálószobádból. Ha pedig ehhez meleg, barátságos, otthonos hatást is szeretnél, akkor keverd hozzá a barna színt és a föld színének árnyalatait. A barna és a bézs színek megnyugtatnak, és biztonságos érzést teremtenek.

A színek kiválasztásánál figyelembe kell venni a hálószoba adottságait is. Mekkora a mérete, van e bőven beáramló napfény, mekkora a belmagasság, zsúfolt e, vagy szellős? Csak alvásra használod? Ezeket mind bele kell venni a döntéshozatalnál, amikor szeretnénk maximális kényelmet kialakítani.

Minőségi, puha pamut ágyneműhuzattal minden hálószoba kellemesebb és barátságosabb.