Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Milyen ágyneműhuzat anyagok vannak? Melyiket válasszam?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.05.03 14:05
Milyen ágyneműhuzat anyagok vannak? Melyiket válasszam?

Ágyneműhuzat garnitúrát választhatunk egész évre is, de akár évszakonként is. Attól függ, milyen anyag ölelésében érezzük tökéletesen magunkat, válasszunk aszerint.

 

  1. Nyári ágyneműhuzat lehet a krepp, a szatén és a perkál anyagú ágynemű is.

Talán ezek közül a krepp ágyneműhuzat a legnépszerűbb. Jellegzetessége a gyűrt, hullámos anyaga, amit nem szabad vasalni. Éppen ezért olyan kedvelt ez a praktikus, minőségi ágynemű. A krepp puha anyag, ami a bőrre nem simul rá teljesen, így jó kis szellős tulajdonsága révén nyárra tökéletes. A krepp ágyneműhuzat garnitúra lehet gombos, bújtatós és cipzáras záródású is. Létezik 100% pamutból készült és kevert szálas pamut anyagból készült krepp is. Mindkettő minőségi, megbízható anyag, ha ágyneműhuzatról van szó.

Nyári ágyneműhuzat a szatén ágynemű is. A szatén is pamutból készül. Nagyon vékony, lúggal kezelt pamutfonallal készül a sűrű szövésű, mégis vékony anyag. Jellegzetessége a fényes, csillogó felülete, ami rendkívül elegáns. A bőrnek hűs érzést biztosít, a nyári hőségben ez rendkívül kényeztető.

A perkál pamutszövet is a nyári ágyneműhuzatok egyik anyaga. Sima felületű, sűrű szövésű anyag, ami nagyon jó nedvszívó tulajdonságú, a bőrre pedig finoman rásimul, hűsítve azt a nyári melegben.

  1. Téli ágyneműhuzat: egyértelműen a flanel!

Ez a bolyhozott, meleg, vastag szövésű flanel ágyneműhuzat a téli kedvencünk. A flanel anyag készülhet 100% pamut anyagból és kevert szálas pamut anyagból is. Ez 80% pamut és 20% poliésztert jelent. Mivel pamut anyag, ezért nagyon jó nedvszívó és jól lélegző, komfortos, puha anyag. A téli hidegben igazi forró érzetet kölcsönöz a fázós bőrnek és testnek, a fázós léleknek. A flanel ágyneműhuzat kötelező darab télre a hálószobába.

 

A pamut anyagú ágyneműhuzat pedig a téli-nyári köztes hónapokba jó választás azoknak, akik nem szeretnek annyit cserélgetni. A pamut ágyneműhuzat garnitúrák egész évben komfortos álmokat nyújtanak felnőtteknek és gyermekeknek is.

Ágyneműink és ágyneműhuzataink nem kis igénybevételnek vannak kitéve az év minden éjjelén. A rendszeres tisztításuk elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges alvást biztosítsanak számunkra. A kb. kéthetente történő csere és mosás, a bőrünkről lehulló hámsejtek és a poratkák eltávolítása érdekében, illetve felfrissítésének érdekében a javunkat szolgálja. Ne használjunk túl intenzív és túl sok öblítőszert, mert az megnehezítheti az elalvást. A levendula illat azonban megnyugtat. Szép álmokat kívánunk!