Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Hogyan rendezzük be a hálószobát, hogy jól aludjunk?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.06.28 11:04
Hogyan rendezzük be a hálószobát, hogy jól aludjunk?

Kutatások bizonyítéka, hogy a férfiak 70%-a, ahogy lefekszik, 5 percen belül már alszik is. A nők viszont nehezebben merülnek álomba, nekik több időre van szükségük.

 

A hálószoba berendezése befolyásolja az alvás minőségét. Nem mellesleg a hálószoba otthonunk egyik legfontosabb helyisége, ezért alapos megfontolás szükséges a kialakításához.

Akkor fognak a hölgyek is hamar elszenderedni, ha a hálószoba megnyugtató, harmonikus, barátságos, kényelmes érzetet kelt. Ehhez fontosak a színek, az árnyalatok, az anyagok, a kiegészítők, a formák és ezek összhangjai.

Kezdjük a színekkel:

Ha fantáziád maximális hőfokon üzemel, három alapszínnél akkor se alkalmazz többet a hálószobába. 3 szín és annak árnyalatai elegendőek a tökéletes harmónia megteremtéséhez, a színkavalkádot hagyd meg inkább a nappalihoz. Például két földszín, a barna és a bézs mellé választhatnál egy tündöklő zöld, kék, türkiz, vagy púder kiegészítő színeket. A földszíneket feldobja, de még nem túlozza el a kicsit harsányabb szín.

Fiatalos, elegáns és nagyon kellemes színösszeállítás még a fehér, kék, szürke, vagy ezüst színkombináció is, ami elsősorban a férfiak kifinomult ízlését tükrözi.

A hálószobában maximális kényelemben kell éreznünk magunkat, ehhez pedig a padlószőnyeg jó alapot adhat, vagyis inkább mondhatjuk úgy is, a padlószőnyeg adja a legnagyobb komfortérzetet a hálószobában, ahol a legtöbbet mezítláb járunk. Ha teheted, burkolj padlószőnyeggel a hálószobában!

Az ágy és a matrac megválasztása a legegyedibb dolog a hálószobában.

Mindannyian máshogyan szeretünk aludni, ebbe ezért most nem bonyolódok bele. A lényeg, hogy nagy legyen és kényelmes, előzze meg alapos utánajárás és kipróbálás.

Lehetőség szerint TV készülék ne legyen a hálószobában. Annak szerintem a nappaliban van a helye, így is elég elektroszmog ér bennünket napközben, este és éjszaka igyekezzünk pihentetni, regenerálódni a szervezetünket.

Az ágyneműhuzat teszi fel a pontot a hálószoba hangulatára. Válassz a bútorokhoz, a szőnyeghez, a fal színéhez harmonizáló színű ágyneműhuzatot és már akkor ellazulsz, amikor belépsz ide. Anyagukban a legjobb a pamut ágyneműhuzat, amely lehet flanel, krepp, szatén, az évszakokhoz igazodóan. Ha nagyméretű ágyat választottál, akkor egy hatalmas dupla paplanos ágynemű fedje azt. A 200 x 220 cm-es ágyneműhuzat színe, mintája és érintése, tapintása elvarázsol minden este. Ha egyszemélyes ágyad van, akkor pedig elég a 140 x 200 cm-es ágyneműhuzat garnitúra is.

Életünk egyharmadát a hálószobában töltjük, alvással. Add meg magadnak a legjobbat az élet ezen területén is és álmodj szépeket minden áldott éjjel!