Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Miért örök a gombos ágyneműhuzat?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.04.21 08:58
Miért örök a gombos ágyneműhuzat?

Egy szuper jó ágyneműhuzat garantálja a jó alvást. Gyártója válogatja, hogy gombos, cipzáras, vagy bújtatós -e az ágyneműhuzat, amit készít és kínál, de a gombos változat méltán a legnépszerűbb.

 

Az ágynemű textíliák fontos részei a hálószobánknak. Egy fáradt nap után alig várjuk, hogy egy kád forró fürdő után behuppanjunk az ágyba és a finom puha ágynemű körbeölelő érzése átjárja minden érzékszervünket. Az ágyneműhuzatok életünk meghatározó részét, nagyjából egyharmadát velünk töltik, ennyit alszunk ugyanis egész életünk során. Bele gondoltál már ebbe? Így már nem is olyan mindegy, hogy mivel takarózol be esténként, ugye? Talán a következő ágyneműhuzat vásárlásakor jobban meggondolod, hogy egy jobb minőségűt vigyél haza. Minden ágynemű és ágyneműhuzat lelke az anyaga. Minél jobb minőségű, minél puhább és selymesebb, annál pihentetőbb az alvás. A kényelem mellett a praktikum is lényeges az ágyneműhuzat vásárlásnál.

Vegyük most szemügyre az ágyneműhuzat döntésénél a záródásukat. Milyet is válassz?

  • Gombos
  • Bújtatós
  • Cipzáras

A gombos ágyneműhuzat örök. Megjelenése óta a legnépszerűbb ágyneműhuzatok közé tartozik. Előnye, hogy nem csúszik ki belőle sem a paplan, sem a párna. Ha egy gomb leszakadna, vagy meglazul, akkor hamar visszavarrhatjuk, nem kell varrónőhöz rohanni azonnal. A klasszikus gombos ágyneműhuzat veteránnak számít, ellentétben a cipzárassal.

A cipzáras ágyneműhuzat mellett szól az extra gyors ágyneműcsere. Ellene viszont az, hogy nem a legszebb megoldás, de vannak szépen eldolgozott és rejtett cipzáras ágyneműhuzatok is. Itt, ha a cipzár meghibásodik, nehezebb javítani, mint egy gombot visszavarrni.

A bújtatós ágyneműhuzat roppant elegáns. Leginkább szállodákban, hotelekben találkozunk ezzel a fajta ágyneműhuzattal. Diszkrét, egyszerű és nagyon kényelmes. A párnán nem zavar semmi alvás közben, nem szúr és nem nyom sem a gomb, sem a cipzár. Ráadásul itt nincs is minek meghibásodnia, leszakadnia. Nincs sem cipzár, sem gombok. Annak, aki örökké ficánkol álmában, viszont nem ajánlott, mert könnyen kicsusszan a paplan és a párna is belőle.

A gombos ágyneműhuzat minden háztartásban megtalálható. Az első emlékem róla onnan van, amikor a nagyinál aludtunk és persze mindig friss illatú ágyneműhuzatot húztunk fel közösen este a lefekvéskor. Volt, hogy vasalni is kellett előtte, amit nem igazán szerettünk a gombok miatt. Ma már tudom, hogy a vasalás el is hagyható, ha mosás után iziben, gyönyörű szépen kiterítjük a szárítóra és gyönyörűen, gyűrődésmentesen szárad meg.

A hagyományos, klasszikus gombos ágyneműhuzat remélem sosem fog kimenni a divatból.