Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Hogyan mossuk az akril takarót?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.06.11 13:54
Hogyan mossuk az akril takarót?

Bizonyára Neked is van otthon legalább egy kis takaród, vagy pléded, amivel esténként betakarózol a kanapén, amikor egy filmet nézel pihenésképpen. Lehet, hogy nem tudod, mert még sosem figyelted, de a legtöbb ilyen takaró akrilból készül.

 

Az akril takaró egy olyan lakástextil, aminek minden nap hasznát vehetjük.

A mosásával viszont sokan nincsenek tisztában és csodálkoznak, amikor a mosógépből kivéve egy kinyúlt, szöszös, kifakult takaróval szembesülnek.

Ahhoz, hogy mindig újszerű, tiszta, illatos és hihetetlen puha akril takarót teríthessünk magunkra esténként, tudnunk kell azt, hogy hogyan mossuk.

Nem csak a férfiaknak szeretnék ebben segítséget nyújtani, akik közül néhányan már a mosógép ajtó kinyitásánál elakadnak, de nőknek is, akik még csak a kezdő háziasszony szerepben tündökölnek. Mi olyan bonyolult a mosásban, hiszen ott van az okos mosógép? Azonban ez nem ilyen egyszerű, a mosógép még nem tudja szétválogatni a ruhákat és csúnyán összemoshatjuk őket, de abból jó nem sül ki.

Lássuk most, hogy mire kell ügyelni, ha az akril takarót mosni visszük:

  1. Az akril takarót és plédet ha lehet, önmagában mossuk és ne keverjük össze a zoknikkal, vagy a konyharuhával.
  2. Vegyük figyelembe a takaró bevarrt címkéjén lévő utasításokat és csak olyan hőmérsékleten mossuk, amit a gyártó ajánl. Ha azt írja, hogy 30 Celsius fokon mossuk, akkor eszünkbe se jusson 60, vagy 90 Celsius fokos programot indítani, mert valószínű olyan gyűrött takarót szedünk ki a gépből, ha lejárt a program, hogy a következő mosástól a kedvünk is elmegy majd.
  3. A szintetikus anyagok mosása más, mint a természetes anyagoké. Az akril takaró a szintetikus halmazba tartozik, általában a maximum 40 Celsius fokon viselkedik a legjobban.
  4. Ne gyűrjük tele a mosógépet túl sok takaróval és pléddel. Általában 2 nagyméretű akril takaró (200 x 240 cm) fér el egy átlagos mosógépben, 7-8 kg súlyig.
  5. Nyugodtan centrifugáljuk 800-900-as fordulatszámon az akril takarót, semmi baja sem lesz. Erős anyaga nem fog összegyűrődni ezen a magas fordulatszámon sem.
  6. Öblítő helyett használhatunk ecetet is, amit az öblítő tartályba öntönk. 1 rész ecet, 2 rész víz és néhány csepp illóolaj sokkal hatásosabb lehet, mint a méregdrága, márkás öblítő. Az ecet jó hatással van a textíliákra és a mosógépnek is jót tesz. Erősíti a takaró és a ruhák színét és puhává teszi őket.

Egy jó minőségű akril takaró akár örök életű is lehet, ha vigyázunk rá és megfelelően tisztítjuk, szárítjuk és használjuk. Mindenki megérdemel egy mesésen puha, friss és illatos akril takarót.