Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36-30-386-6780 | Email címünk: INFO@SZEPAGYNAMU.HU
Blog

Milyen ágyneműhuzatot válasszunk franciaágyhoz?

Szepágynemű
Szepágynemű
2021.06.09 10:37
Milyen ágyneműhuzatot válasszunk franciaágyhoz?

A hálószoba lakásunk egyik leglényegibb pontja. Akár kétszemélyes franciaágy, akár ágykereten lévő matrac, akár egyszemélyes ágy, amin alszunk, fontos a maximális kényelem.

 

Most a franciaágyat szeretném kiragadni, mert tudom, hogy ez az egyik legnépszerűbb ágy típus a hazai vásárlóinknál. A franciaágyra nagyon lényeges, hogy megfelelő ágyneműt és ágyneműhuzatot válasszunk, hogy minden éjjel kényelmesen aludhassunk és a lehető legkipihentebben ébredhessünk.

Ágyat nem túl gyakran vásárolunk. A franciaágy, de bármelyik ágy megvásárlása talán egy életre szóló dolog. A kényelem mellett ugyanolyan fontos a dizájn is. Legyen stílusos, aktuálisan trendi, praktikus és tökéletesen kényelmes.

Amikor már megvan az új franciaágy, akkor előfordulhat, hogy az eddig használt ágynemű, lepedő, ágytakaró, stb. nem megfelelő többé. Ekkor sürgősen be kell szereznünk egy egész ágynemű garnitúrát, hogy a hálószoba továbbra is otthonunk kedvenc helyisége lehessen. A Szépágynemű webáruházban megtalálható a franciaágyra való tökéletes ágyneműhuzat és annak egész palettája.

A franciaágyon általában ketten alszunk, s ilyenkor szeretünk egy takaró alá bújni. Ekkor jön a kétszemélyes, dupla nagy paplan és a nagy paplanhuzatos ágyneműhuzat garnitúra.

Egy kétszemélyes, dupla paplanos ágyneműhuzat garnitúra szabvány méretei a következők:

  • Paplanhuzat: 200 x 220 cm 1 db
  • Párnahuzat: 70 x 90 cm 2 db
  • Kispárnahuzat: 40 x 50 cm 2 db
  • Lepedő: 220 x 240 cm 1 db.

Ha pedig franciaágyon, de külön takaró alatt alszunk, akkor is szükség van egy kétszemélyes ágyneműhuzat garnitúrára, ami 2 db paplanhuzatot tartalmaz.

A franciaágyra való, 7 részes ágyneműhuzat garnitúra részei:

  • Paplanhuzat: 140 x 200 cm 2 db
  • Párnahuzat: 70 x 90 cm 2 db
  • Kispárnahuzat: 40 x 50 cm 2 db
  • Lepedő: 200 x 220 cm 1 db

E mindkét típusú, kétszemélyes ágyneműhuzat garnitúra jó választás a franciaágyhoz. Persze ha egyedül alszunk rajta, akkor is választhatjuk ezeket, illetve a 3 részes ágyneműhuzat garnitúrát is, ami 1 db paplanhuzatból (140 x 200 cm), 1 db párnahuzatból és 1 db kispárnahuzatból áll, lepedő nélkül.

Ágytakaróra is szükség van, ha a nehéz franciaágy felemelésével nem szívesen foglalkozunk minden reggel, hogy megágyazzunk. A franciaágyra ágytakaró is választható, amivel a szépen megigazított ágyneműt letakarhatjuk. A nagyméretű, franciaágy ágytakaró mérete ideális esetben 240 x 240 cm, ami szépen elfedi az egész ágyat.

A franciaágy a legnagyobb kényelemben részesít minket. Ha pedig kellő hangsúlyt fektetünk az ágyneműhuzatokra is, biztos lehetünk benne, hogy minden éjszakánk nyugodt és zavartalan lesz.

Válogass a szépágynemű webáruház minőségi ágyneműhuzatai, paplanjai és párnái között és álmodd a legszebbeket minden egyes éjjel.